Her Hafta Bir Süre Ezberliyorum

Kıymetli öğrencilerim. Allah Teala Kur'an'ı Kerim'in ilk gönderilen  ayetlerinde  "Yaradan Rabbinin adıyla Oku! O insanı alaktan yarattı. Oku! Kalemle (yazmayı) öğreten, (böylece) insana bilmediğini bildiren rabbin sonsuz kerem sahibidir." buyurmaktadır. Rabbimiz bizlere bu ayetlerde öncelikle okumamızı sonrasında ise kendi yaratılışımızın farkında olmamızı ve öğrendiğimiz bütün herşeyin de O'nun tarafından bizlere bir nimet olarak verildiğini hatırlatmaktadır. Bugün bizim üzerimize düşen görev ise bizim için faydalı olan herşeyi okumak, yaratılışımızın ve yaratılış amacımızın farkında olup  okuduklarımızı, öğrendiklerimizi hayatımızda uygulamaktır. Başka bir ayette Cenabı Allah şöyle buyurmaktadır:  "Ey insanlar! Şüphesiz size Rabbinizden kesin bir delil geldi ve size apaçık bir nur indirdik."  (Nisâ 174) Evet, Kur'an-ı Kerim bizim için bir nurdur, ışıktır , yol gostericimizdir. Allah bize doğruyu yanlışı Kur'an da açık bir şekilde bildirmektedir. Bugün müslüman olarak rehberimiz olan Kur'an-ı Kerim'in emirlerini anlamak ve hayatımızda yaşamak için hususi çaba gostermemiz gerekiyor. Bu yüzden de onu okumaya ve anlamaya çalışmalıyız.Rabbimiz onu bize Arapça olarak indirmiştir. Biz hem Arapçasını öğrenmeli hem de mealini okumalıyız.Peygamber efendimiz (s.a.v) "Sizin en hayırlınız Kur'an'ı öğrenen ve ögretenlerinizdir" buyurmuştur. Günümüzde teknolojinin yanlış kullanımı ile birlikte bizlerin ve çocuklarımızın  camiye bağlılıkları azaldı.   Ki pandemi döneminde camiye gidip birşeyler öğrenmek isteyen çocuklarımız da bunu yapamadı. Artık çocuklarımızın çoğunluğu namaz surelerini ezberleyemeden ve Kur'an okumayı öğrenemeden büyüyor . Bu durum bizim açımızdan çok üzücü. Bu noktada sizlere faydalı olacağını düşündüğümüz iki tane projemiz var .ilki "Her Hafta Bir Sure Ezberliyorum" . İkincisi ise "Kur'an okumayı öğreniyorum". Değerli velilerimizden bu konuda öğrencilerimizin geleceği adına bu projelerimize destek olmanızı ve öğrencilerimizi teşvik etmelerini rica ediyorum.

Recep Çelik

Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmeni